Сканери полум’я Fireye

Безпека і стабільність роботи багатьох промислових підприємств залежить від надійної роботи установок, що використовують процес спалення палива.

ТзОВ»Енерго-Буд-Монтаж» є офіційним представником в Україні компаній Fireye та Forney, які вже більше 70 років розробляють і виготовляють пристрої контролю і розпалу полум’я. Продукція цих фірм чудово зарекомендувала себе на численних підприємствах всього світу, зокрема в Польщі цими приладами оснащено близько 85% підприємств.

Лінійка обладнання фірми Fireye включає в себе від оптичних сканерів (датчиків) полум’я інфрачервоного (ІЧ) або ультрафіолетового (УФ) діапазону, працюючих із вторинними приладами (підсилювачами), до інтегрованих (тих що не потребують вторинних приладів) сканерів, що мають два (ІЧ і УФ) сенсори. Також Fireye пропонує модулі керування пальниками, що забезпечують повністю автоматичне керування процесом горіння.

Fireye Insight 95IR, 95UV, 95DS
Fireye Insight 2
Інтегровані сканери від Fireye (Файєрай) серії Insight (Інсайт) характеризуються можливістю розрізняти полум’я різних пальників та всіх видів палива: природного, технологічного та доменного газу, мазуту та вугільного пороху.

Рекомендуються до встановлення у складних системах із зустрічним розташуванням пальників. Сканери цієї серії є інтегрованого типу, що включають в собі реле полум’я з незалежно регульованими порогами входу та виходу і цифровою обробкою сигналу.

Інтеграція сканера з підсилювачем в одному корпусі надає йому значних переваг при обробці та передачі сигналів. Вихідні сигнали сканера: “сухі” контакти реле полум’я та реле несправності, вихід 4-20mA. Крім того в розширеній моделі (S2) передбачений дистанційний зв’язок та функція автоматичного вибору уставок.

Виготовляється в стандартному та вибухобезпечному виконанні.
Fireye Paragon
paragon
Сканер полум’я Fireye Paragon (Парагон) 105F1-1 — це мікропроцесорний пристрій аналізу полум’я, що використовує для цього напівпровідникові елементи. Сканер Paragon дозволяє отримувати високоточні покази різноманітних властивостей полум’я, включаючи амплітуду, частоту мерехтіння, а також дозволяє порівнювати полум’я із збереженою апроксимуючою кривою.

Комбінації цих властивостей використовуються для того, щоб забезпечити високий ступінь селективності багатоструменевого пальника, комбінованого застосування, a також моніторингу робочих характеристик полум’я, таких як пікова температура полум’я.

Сканери Paragon включають в себе три внутрішніх реле полум’я забезпечуючи інтерфейс для контролю та управління технологічного процесу, усуваючи необхідність у віддаленому підсилювачі. Перше реле сигналізує про наявність або відсутність полум’я і автоматично реагує на задані пороги включенням / відключенням полум’я. Друге реле сигналізує про несправності всередині сканера, виявлених пристроєм внутрішньої самодіагностики. Третє реле спрацьовує у випадку, якщо температура полум’я більше або менше встановлених користувачем значень. Реле полум’я і реле несправностей повинні бути приєднані до системи управління (СУ), щоб забезпечити надійний і безпечний контроль наявності полум’я. Реле температури може бути використано для аварійної сигналізації або може бути приєднане до СУ для віддаленого моніторингу.

Для точного контролю наявності полум’я, сканери Paragon контролюють амплітуду коливань полум’я («мерехтіння» полум’я), що виникають всередині контрольованого полум’я в широкому діапазоні частот. Під час процедури налаштування сканера, амплітуда контрольованого полум’я разом з

алгоритмами оптимального включення / виключення пальника автоматично зберігаються. Алгоритми швидкого перетворення Фур’є визначають і контролюють частоти мерехтіння полум’я і постійно порівнюють збережену інформацію та інформацію, що отримується в реальному часі.

Комбінація цих множинних тестів забезпечує відмінний баланс між надійною

працездатністю і експлуатаційною безпекою.

Сканери Paragon оснащені функціями внутрішньої діагностики та електронної самоперевірки і доступні в різних варіантах, що розрізняються типом підключення, рівнями допуску в зону підвищеної небезпеки та сертифікацією агентств.

ЗАСТОСУВАННЯ

Сканери полум’я Fireye Paragon 105F1-1 використовуються для контролю випромінювання полум’я органічних видів палива. Це може бути газоподібне паливо, легкий дистилят нафти, легкі і важкі дизельні палива, а також різні види вугілля. Сканери придатні для застосування в багатоструменевих печах, що використовуються на целюлозно-паперових комбінатах, а також для

застосування в промислових котлах, наприклад в нафтохімічній, нафтопереробній та хімічній промисловостях. Показник температури полум’я може використовуватися для моніторингу в різних областях, включаючи спеціалізовані печі, використовувані для викиду низького вмісту NОx на сміттєспалювальних заводах і при витяганні сірки.
Fireye Phoenix
Phoenix
Сканери полум’я Fireye типу 85UVF/IRF Phoenix (Фенікс) — мікропроцесорні пристрої, що використовують напівпровідниковий елемент для виявлення полум’я. Сканери полум’я Фенікс мають внутрішнє реле полум’я з автоматичним вибором порогів ВКЛ/ВИКЛ пальника, таким чином, відпадає потреба в підсилювачі полум’я.

Сканери Фенікс виявляють амплітуду коливань полум’я («мерехтіння» полум’я) в широкому діапазоні частот. Після процедури налаштування сканера амплітуди коливань полум’я разом з оптимальними порогами ВКЛ/ВИКЛ пальника автоматично зберігаються сканером, забезпечуючи автоматичну селективність.

Після установки сканера і автоматичної настройки включається повна самодіагностика та електронна самоперевірка. Сканери 85UVF/IRF Phoenix випускаються різних моделей, що розрізняються часом спрацьовування при

згасанні полум’я (FFRT), ступенем вибухозахищеності і різними сертифікатами.

Сканер полум’я Phoenix 85UVF живиться напругою 24 В постійного струму і включає інтегральний трьохметровий стрічковий кабель. Передбачений стандартний аналоговий вихід 4 — 20mA інтенсивності полум’я.

ЗАСТОСУВАННЯ

Сканер із самоперевіркою Fireye 85UVF Phoenix використовується для виявлення ультрафіолетового випромінювання полум’я (295-340 нанометрів) при спалюванні органічних палив (природний газ, коксовий газ, пропан, метан, бутан, гас, освітлений нафтовий дистилят, дизельні палива, відходи газопереробки та спалювання) і може застосовуватися для канальних пальників, газових пальників, нафтових систем і пальників з низькою емісією NOx при безперервній або циклічній роботі пальника.

Fireye Phoenix використовується для виявлення інфрачервоного випромінювання полум’я (830-1100 нанометрів) при спалюванні органічних палив (природний газ, коксовий газ, пропан, метан, бутан, гас, освітлений нафтовий дистилят, дизельні палива, відходи нафтопереробки і спалювання) і може застосовуватися для канальних пальників, мазутних пальників, нафтових систем і пальників з низькою емісією NOx при безперервній або циклічній роботі пальника.
Fireye Simplicity 65UV5
Fireye Simplisity
Ультрафіолетовий сканер Fireye Simplicity (Сімплісіті) 65UV5 призначений для індустріальних котлів, нафто- і хімзаводів, нагрівних печей, запальників, канальних пальників і інших пальникових пристроїв, де необхідний надійний і економічний контроль полум’я. Він використовується в одно- або багатопальникових системах, де немає необхідності в високій дискримінації полум’я. УФ датчики Simplicity 65UV5 використовуються для виявлення ультрафіолетового випромінювання при спалюванні природного газу, коксового газу, метану, бутану, бензину, дизельного палива, керосину та ін.

В корпусі сканера розташовано блок живлення та підсилювач. Володіє високою чутливістю і не вимагає програмування, має вбудовані реле безпеки з самодіагностикою.
Fireye 45RM4, 45UV5
Fireye 45RM4
Дискретні сканери полум’я серії 45RM4, 45UV5 є представниками четвертої генерації приладів цього типу від фірми FIREYE.

Сканер 45RM4 працює в інфрачервоному діапазоні, призначений і є найкращим для контролю полум’я нафтових палив та вугільного пороху з погляду відпірності інфрачервоного випромінювання до поглинання через вугільний порох, водяну пару, інші дими в камері спалювання у одно- та багатопальникових системах.

Сканер 45UV5 забезпечує контроль наявності полум’я в ультрафіолетовому діапазоні випромінювання в одно- та багатопальникових системах при спалюванні природного газу, пропану, бутану, метану, керосіну, легких нафтових фракцій перегонки, дизельного палива.

Сканери забезпечені системою електронного самоконтролю. Працюють на основі перевірки дії головних вузлів сканеру під час симуляції зникнення полум’я.

Сканери підключаються до перетворювача-підсилювача серії 25SU3, що відповідає за живлення самого сканера та опрацювання вихідних сигналів: реле полум’я, аналогових та ін. Відстань від сканера до підсилювача може бути досить великою за умови збереження відповідних параметрів сигнального кабелю.

25SU3-2000 є цифровим перетворювачем-підсилювачем з лінійною характеристикою, виконаний у вигляді плати для монтажу в єврокасети 19″. Можливість незалежного регулювання порогів виходу і входу реле полум’я (гістерезису) дозволяє досягнути дискримінації контрольованого полум’я навіть в найскладніших випадках